Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Waregem Draaft zorgt voor een prachtige vrije dag voor iedereen

Waregem Draaft zorgt voor een prachtige vrije dag voor iedereen

Verslag
02/05/2019

Nieuwe stallen, nieuw seizoen en nieuwe koers

Dat het dit jaar een extra speciale start van het nieuwe seizoen was, had de organisatie te danken aan de nieuwe stallen die gisteren officieel geopend werden. Er is plaats voor 84 paarden en de huurders zijn laaiend enthousiast over het nieuwe stekje voor hun paard.

Ook burgemeester Kurt Vanryckeghem en voorzitter Lieven Lannoo zijn apetrots op de uitbreiding van het stallencomplex in de hippodroom. De start van het nieuwe seizoen hiermee combineren was de kers op de taart. Ze reageerden allebei enthousiast voor de camera van onze festivalreporter. Neem gerust een kijkje op onze Instagramaccount om de interviews te herbekijken!

Deze editie van Waregem Draaft had ook nog een speciale koers in petto: de cafékoers. Voor het eerst mochten tien cafébazen, samen met een professionele ruiter, strijden voor de titel van snelste cafébaas van Waregem. Uiteindelijk mocht Koen Devos van café Neerhof met die titel naar huis.

Plezier en vertier voor iedereen

Van jong tot oud, iedereen kon zich vermaken in de hippodroom. Van springkastelen tot een heuse racebaan voor kinderen, aan animatie geen gebrek. Kinderen mochten in de namiddag ook zelf eens op een pony kruipen voor een ritje in het gras, wat voor veel van hen een droom was die uitkwam.

Naast alle animatie voor jong en oud, kon je ook zeker je buikje rond eten. Van frietjes tot ijsjes en warme wafels, alles was aanwezig om er een prachtige vrije dag van te maken. Paardenkoers in Waregem, wij zijn fan! 

Fotogalerij

Volg de Focus en WTV festivalreporter

Auteurs: 
Naomi Vanden Abeele