Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Van steen tot beeld in hartje Waregem

Van steen tot beeld in hartje Waregem

Verslag
14/05/2019

Pittoreske locatie

Na een korte wandeling door het pittoreske park Casier en het volgen van de pijlen vond ik al snel het symposium dat tussen het groen te bezichtigen was. Het symposium is niet super groot dus ideaal voor bezoekers die snel eens een kijkje willen nemen. 

Maar een beeldhouwsymposium, wat is dat eigenlijk? Een beeldhouwsymposium is een bijeenkomst van professionele beeldhouwers die elk aan 1 monumentaal beeld van 3 kubieke meter werken. Op Van steen tot beeld staan er 6 internationale beeldhouwers die gedurende drie weken lang elk aan een eigen beeld werken. De beeldhouwers komen van over heel de wereld. Ze komen uit Cuba, Turkije, Zuid-Korea, Italië, Taiwan en Roemenië. Ik had een leuke babbel met Lien-chin Hou uit Taiwan en vroeg hem naar het idee achter zijn ontwerp. Hij vertelde mij dat hij in zijn beeld de natuur naar voren wil brengen. 

Iedereen is welkom

Er kwamen heel wat geïnteresseerde bezoekers een kijkje nemen. Zo kwamen de leerlingen uit het VTI Waregem een kijkje nemen naar het symposium. Zij hadden de opdracht gekregen om verschillende vragen over de beelden op te lossen. Ik sprak ook met Annie, zij heeft zelf een kunstgalerij in Sint-Martens-Latem en kwam met haar kunstgroep op bezoek. Annie vond het heel interessant om de evolutie van de beelden waar te nemen. Het beeldhouwsymposium is zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen. Jong of oud, iedereen is er welkom. Ik ben alvast benieuwd naar het eindresultaat!

Fotogalerij

Volg de Focus en WTV festivalreporter