Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Twaalfde Brugs Bierfestival opent de deuren

Twaalfde Brugs Bierfestival opent de deuren

Verslag
03/02/2019

Burgemeester De fauw kreeg de eer om rond 12u het lint officieel door te knippen en het festival in gang te zetten. Het bierfestival van de Brugse Autonome Bierproevers (BAB) is voor veel toeristen en Bruggelingen een traditie geworden op de kalender. Dit jaar pronkten er weer meer dan dertig nieuwe bieren tussen een assortiment van meer dan vijfhonderd verschillende brouwsels.

Geuzen, kerstbiertjes, fruitbieren, trappisten, ... Het was moeilijk kiezen tussen al die soorten bier. Martin van Brouwerij Huyghe gaf me een inleiding tot bier degusteren en vertelde dat je best begint bij blond en een lager alcoholpercentage en te eindigen bij donker en een hoog percentage. Hun op whiskyvaten gerijpte kerstbier viel zeker in de smaak.

Natuurlijk moet het niet allemaal even 'zwaar en alcoholisch' zijn. Zeker in de maand van Tournée Minerale krijgen brouwerijen de kans om hun alcoholvrije of laag alcoholische bieren in de kijker te zetten. De Sportzot van de Brugse brouwerij De Halve Maan is daar een voorbeeld van.

 

Hoedjes en kostuums

Het klinkt misschien raar, maar dit is écht een festival. Verander de artiestennamen van Rock Werchter door de brouwerijen en de campings door het decor van hartje Brugge en je krijgt een uniek recept voor een geslaagd bierfestival. Mensen uit binnen- en buitenland komen ik Brugge langs om te proeven en te degusteren. Zo zitten dit weekend 95% van de hotels vol.

Daarnaast heb je ook de grappige verkleedkostuums en de opvallende hoedjds die de sfeer versterken. Belgen, Schotten, Duitsers, Chinezen, ... Ze verbroederen allemaal met oog voor hetzelfde doel: van bier genieten. Een geslaagde twaalfde editie dus! Je kan er zondag ook nog terecht tussen 11u en 20u. Of herbeleef de belevenissen van reporter Nick via onze Instagrampagina!

Volg de Focus en WTV festivalreporter