Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

TRAX blaast Roeselare nieuw leven in

TRAX blaast Roeselare nieuw leven in

Verslag
28/04/2019

Eindelijk! Na lang onderhandelen, zwoegen en zweten stond hij er: de nieuwe feest- en concertzaal van TRAX Roeselare. Bij de officiële opening mochten toeters en bellen uiteraard niet ontbreken. Na de Lokale Helden op vrijdag, stond zaterdagavond volledig in teken van de toppers. Alle tickets gingen immens vlot de deur uit, met andere woorden: het eerste uitverkochte optreden.

Drie parels

Het feest werd op gang gezongen door het West-Vlaamse SX. Met hun moderne elektropop en unieke sound palmden ze de zaal in een mum van tijd in. De Kortrijkzanen gaven het publiek waarvoor ze naar hier afgezakt kwamen. Een staaltje livemuziek van hoge kwaliteit. Deze band zit nog niet aan zijn plafond. Drie talentvolle parels uit de eigen streek waren dan ook de ideale opwarmer voor de headliner van de avond.

In afwachting van Alex Callier en co kon je naast de bar genieten van een lekker 'patatje' aangevuld met een stoofvlees of een groenteratatouille. Natuurlijk kan ook de braadworst nooit ontbreken. In de wandelgangen voelde je dat dit echt een surplus is voor de stad. Schepen van Jeugd en Cultuur vermeldde het al net voor het binnengaan: "TRAX is gewoon liefde. Voor muziek, voor de jongeren, voor creativiteit."

Roeselare genoot

Iets na 21u30 weerklonk dan na de korte onderbreking de engelachtige stem van Luka Cruysberghs door de nieuwe concertzaal. De jonge zangeres liet eerst het mannelijke testosteron opwandelen alvorens zelf, bedekt met zwarte kap, het podium in te palmen. Anderhalf uur lang muziek van Belgische makelij én de hoogste plank. Roeselare genoot. De avond werd afgesloten met wat dansplaatjes en vanaf 23u zette de organisatie de deuren open voor iedereen.

De polyvalente performanceruimte mag dan wel nieuw zijn, het skatepark ernaast viert ondertussen bijna zijn éénjarig jubileum. En er mag van een voltreffer gesproken worden, ondanks de afgelasting van het skate-event die normaal gepland stond zaterdagnamiddag. "We hebben hier lang om gevraagd, en we waren zó blij dat ie er eindelijk stond. Het is een beetje onze tweede thuis geworden", klinkt het bij de jongeren.

Herbeleef de muzikale avond via onze Instagram-stories!

Fotogalerij

Volg de Focus en WTV festivalreporter