Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Oldtimerliefhebbers naar Knokke-Heist voor 10e Zoute Grand Prix

Oldtimerliefhebbers naar Knokke-Heist voor 10e Zoute Grand Prix

Verslag
13/10/2019

Dit weekend konden oldtimerliefhebbers heel wat moois spotten op de 10e editie van Zoute Grand Prix. Al waren het niet alleen de oldtimers die met de aandacht gingen lopen. Op de zeedijk etaleerden heel wat automerken hun nieuwste types en daar kwam veel volk op af. Wat dacht u bijvoorbeeld van een Bugatti Chiron, een Ferrari F12 novitec n-largo of een Mercedes AMG GT C roadster? Tip voor wie beeldmateriaal nodig heeft bij de specifieke benamingen: check zeker de fotogalerij onder dit artikel. Heel wat merken gaven bezoekers de kans foto’s te nemen en zelf achter het stuur te kruipen.

Zoute Rally

Vorig jaar lokte Zoute Grand Prix 263 000 bezoekers. Enerzijds om chique wagens te spotten, maar ook en vooral om de aankomst van de Zoute Rally bij te wonen. Op de zeedijk bereikten alle oldtimers een voor een de finish, omringd door oldtimerliefhebbers mét paraplu. Want op een herfstzonnetje (zoals ons nochtans beloofd was) kon de organisatie op zaterdag helaas niet rekenen. “Al laten we het niet aan ons hart komen”, klonk het.

Uiteraard is Zoute Grand Prix meer dan een oldtimer- en lifestyle-event. De organisatie zorgde voor een grote tent waar genodigden konden genieten van een glaasje bubbels en hapjes. Aan de beleving rond het event hecht het team achter Zoute Grand Prix dus veel belang. Het weekend werd op zaterdag afgesloten met een gala-avond in de Golf Marquee in de Royal Zoute Golfclub.

Volg de Focus en WTV festivalreporter