Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Maak kennis met zomerbar Ryckevelde Parkkaffee

Maak kennis met zomerbar Ryckevelde Parkkaffee

Verslag
24/06/2019

De zomer staat terug voor de deur en wie denkt aan de zomer, denkt ongetwijfeld aan een gezellige zomeravond met verfrissende cocktails en lekkere hapjes. En laat een zomerbar daar nu dé ideale plaats voor zijn. Ook onze festivalreporters bezoeken verschillende pop-up zomerbars in West-Vlaanderen. Want wat is er leuker dan een lekker drankje in een gezellige zomerbar?

Scores voor sfeer, de kaart en hygiëne

In Ryckevelde Parkkaffee kan je genieten van pure rust in een groen plaatje. Na een wandeling in het Ryckevelde bos, plof je je neer in een van de makkelijke stoeltjes van de bar. De zomerbar is groot en ligt dicht bij het Ryckevelde Kasteel. Veel wandelaars komen er genieten van een drankje en een hapje samen met hun favoriete viervoeter. Wie schrik heeft van honden, zal in deze zomerbar op zijn hoede moeten zijn.

Deze zomerbar is ideaal om tot rust te komen na een korte of lange wandeling in het bos. Er is ook zeker plaats genoeg voor grote groepen. Je gaat naar het Ryckevelde Parkkaffee vooral voor de stilte en de mooie omgeving. Een lange, zomerse feestavond moet je hier niet verwachten. Gezellig samen zijn met vrienden of familie, dat kan hier zeker. 

Score voor sfeer en gezelligheid: 4,5/5

De kaart is niet zo uitgebreid, je kan er kiezen uit een aantal wijntjes en bieren. Je kan er ook genieten van een frisse gin tonic. Voor de liefhebbers van non-alcoholische drankjes, is er slechts keuze uit 4 dranken, waaronder een heerlijke huisbereide mocktail. Cocktail liefhebbers kunnen hier kiezen uit vijf verschillende cocktails, die op en top bereid worden door de barcrew. 

Voor wie een kleine of grote honger heeft, is er ook een foodtruck aanwezig. Van pizza tot allerlei visgerechtjes, honger zal je hier dus niet snel lijden. 

Betalen doe je hier cash of met de kaart. 

Score voor kaart: 4/5

Het Ryckevelde Parkkaffee ligt midden in het Ryckevelde bos, maar toch is er ruimte voor nette toiletten. De toiletten zijn netjes, meer luxe moet je niet hebben midden in het bos! 

Score voor hygiëne: 3,5/5

Wat je moet weten over Ryckevelde Parkkaffee

Ryckevelde 2-3, 8340 Damme
Je kan je auto kwijt op een weide die duidelijk aangeduid staat. Er is voldoende plaats. Er is ook een fietsenstalling voorzien. 
Nog open tot en met 1 september
  • maandag: gesloten
  • dinsdag: gesloten
  • woensdag: 12 uur - 22 uur
  • donderdag: 12 uur - 22 uur
  • vrijdag:  12 uur - 24 uur
  • zaterdag: 12 uur - 24 uur
  • zondag:  12 uur - 22 uur
Bekijk hier de Facebookpagina

Een andere zomerbar ontdekken?

Fotogalerij Ryckevelde Parkkaffee

Volg de Focus en WTV festivalreporter

Auteurs: 
Naomi Vanden Abeele