Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Maak kennis met zomerbar Nuba-R

Maak kennis met zomerbar Nuba-R

Verslag
24/06/2019

De zomer staat terug voor de deur en wie denkt aan de zomer, denkt ongetwijfeld aan een gezellige zomeravond met verfrissende cocktails en lekkere hapjes. En laat een zomerbar daar nu dé ideale plaats voor zijn. Ook onze festivalreporters bezoeken verschillende pop-up zomerbars in West-Vlaanderen. Want wat is er leuker dan een lekker drankje in een gezellige zomerbar?

Scores voor sfeer, de kaart en hygiëne

In Nuba-R kan je weg van de bewoonde wereld genieten van een fris drankje of lekkere hap. De zomerbar is rond bomen gebouwd. Kleurrijke poefjes zorgen voor een tof decor om je zomerse avond in te vertoeven. Poefjes, zetels, barstoelen, strandstoelen... de ideale plek om in neer te ploffen zal je in Nuba-R zeker vinden. Bovendien kan je met zicht op de Leie van je drankje en of versnapering genieten. 

Er is in de zomerbar ook plaats voor een feestje. De DJ kijkt als een koning vanuit zijn DJ booth neer op het publiek. Probeer maar eens stil te zitten, hier in Nuba-R! 

Score voor sfeer en gezelligheid: 4,5/5

Bij zomerbar Nuba-R is er een ruim assortiment van sapjes, streekgebonden biertjes en smaakvolle wijnen. Vanaf begin juli is het verfrissende drankje Babbu te verkrijgen in de bar. De koffieliefhebbers onder ons hebben in Nuba-R ook genoeg keuze. De Kortrijkse zomerbar biedt enkele cocktails aan, maar een echte cocktail lover zal in deze bar een beetje op zijn of haar honger blijven zitten. 

De foodies van Kokoon voorzien heerlijke ready-to-share tapas en hongerstillende hapjes. Koud of warm, voor grote of kleine honger, alles kan in Nuba-R. 

In deze zomerbar betaal je met een drankkaart voor je drank, je eten betaal je met een eetkaart. Je kan deze zowel met de kaart als met cash aankopen in de zomerbar zelf. 

Score voor kaart: 4/5

Nuba-R is een verzorgde zomerbar. Er zijn elke dag mensen in de weer om de bar netjes te houden. Er zijn enkele nette toiletten aanwezig.

Score voor hygiëne: 3,5/5

Wat je moet weten over zomerbar Nuba-R

Trakelweg 8500, 8500 Kortrijk
Parkeren kan op parking Haven of parking Weide
Open van 15 mei tot en met 15 september

  • maandag: 14 uur - 23 uur
  • dinsdag: 14 uur - 23 uur
  • woensdag: 14 uur - 23 uur
  • donderdag: 14 uur - 23 uur
  • vrijdag: 13 uur - 24 uur
  • zaterdag: 14 uur - 1 uur
  • zondag: 14 uur - 1 uur​ 
  • 21 juli - 15 augustus: 13 uur - 1 uur
Bekijk hier de Facebookpagina

Een andere zomerbar ontdekken?

Fotogalerij Nuba-R​

Volg de Focus en WTV festivalreporter

Auteurs: 
Naomi Vanden Abeele