Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Maak kennis met zomerbar Cobar

Maak kennis met zomerbar Cobar

Verslag
24/06/2019

De zomer staat terug voor de deur en wie denkt aan de zomer, denkt ongetwijfeld aan een gezellige zomeravond met verfrissende cocktails en lekkere hapjes. En laat een zomerbar daar nu dé ideale plaats voor zijn.Ook onze festivalreporters bezoeken verschillende pop-up zomerbars in West-Vlaanderen. Want wat is er leuker dan een lekker drankje in een gezellige zomerbar?

Scores voor sfeer, de kaart en hygiëne

Zomerbar Cobar ligt tussen de Oedelemse velden en brengt instant rust met zich mee. Cobar is ruim en ligt midden in de natuur. Je kan er elk moment van de dag genieten van de zon, maar voor wie geen echte zonneklopper is, zijn er voldoende plekken om te schuilen. De zomerbar is ideaal om na een drukke dag op het werk uit te blazen bij een fris drankje of om in het weekend een ontspannende uitstap te doen. 

Bij zomerbar Cobar staat genieten centraal: genieten van elkaars gezelschap of genieten van de eerste en laatste zonnestraaltjes van de dag, het kan er zeker en vast. De zomerbar belooft deze zomer een vaste stek te worden voor jong en oud uit de buurt. De jonge crew bedient je met een glimlach en laten je meteen welkom voelen. 

Score voor sfeer en gezelligheid: 4,5/5

In Cobar heb je heel wat keuze. Je kan er zowel cocktails, bieren, wijnen als frisdranken en fruitsapjes drinken. Er is dus voldoende keuze voor zowel degene die wel eens een alcoholisch drankje lusten als voor degene die liever geen alcohol drinken. Een grote troef van deze zomerbar is hun huisgemaakte cocktail, maar ook hun huisgemaakte Bellini. Elke week kan je er een andere biertje moment kiezen, reden te meer om meerdere keren naar deze bar terug te keren. 

Een grote of kleine honger? In Cobar kan je zowel een hapje voor bij je drankje bestellen als een heuse tapasplank of hun specialiteit: de croque XL. Ook op hun eetkaart zit er een wekelijkse variabel. Een grote hap, zolas bijvoorbeeld chili con carne kan je er ook krijgen. Hiervoor kijk je naar het suggestiebord. 

In deze zomerbar betaal je cash of met de kaart

Score voor kaart: 4/5

Een toilet midden in de Oedelemse velden lijkt niet zo vanzelfsprekend, maar de organisatie heeft wel een voorzien. Er is één urinoir en één gewoon toilet. De toiletten zijn netjes, maar dus beperkt in aantal. Bij drukke dagen kan het dus wel even aanschuiven zijn aan het toilet. 

Score voor hygiëne: 3,5/5 

Wat je moet weten over zomerbar CoBar

Sijselestraat 93, 8730 Oedelem
Er is heel wat parkeergelegenheid in de buurt, zowel langs de Sijselestraat als op een aparte parking in de buurt.
Open vanaf 29 juni tot en met 31 augustus
Zomerbar Cobar is elke dag open van 12 uur tot 22 uur
Bekijk hier de Facebookpagina

Een andere zomerbar ontdekken?

Volg de Focus en WTV festivalreporter

Auteurs: 
Naomi Vanden Abeele