Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Maak kennis met zomerbar Azuro

Maak kennis met zomerbar Azuro

Verslag
24/06/2019

De zomer staat terug voor de deur en wie denkt aan de zomer, denkt ongetwijfeld aan een gezellige zomeravond met verfrissende cocktails en lekkere hapjes. En laat een zomerbar daar nu dé ideale plaats voor zijn. Ook onze festivalreporters bezoeken verschillende pop-up zomerbars in West-Vlaanderen. Want wat is er leuker dan een lekker drankje in een gezellige zomerbar?

Scores voor sfeer, de kaart en hygiëne

De Kortrijkse zomerbar aan de Pottelberg-site is een hippe, ruime, nieuwe bar waar tijdens de zomer ongetwijfeld veel Kortrijkzanen zullen vertoeven. Als je de bar binnenkomt vergeet je meteen dat je eigenlijk op de Pottelberg-site bent. Azuro is volledig versierd en aangekleed in hout. In het midden van de bar staat een fontein, wat voor een chille sfeer zorgt. Sluit je ogen en je waant je meteen aan 't zeetje! Wil je je volledig aan de zee voelen? Neem dan plaats in één van de strandstoelen, die ook echt in het zand staan. 

Op een regenachtige dag ga je best wel niet naar zomerbar Azuro, want let's face it, een Belgische zomer gaat meestal gepaard met regenbuien, en dan moet je in deze zomerbar zeker voor een schuilplaats kijken. 

Score voor sfeer en gezelligheid: 4/5

Bier, wijn, sterke drank en frisdranken genoeg in zomerbar Azuro. Je kan er ook verfrissende limonades of thees drinken. Voor een echte zomerse cocktail ben je hier wel niet aan het juiste adres, tenzij een Mojito meer dan genoeg is voor je. De bar heeft natuurlijk ook het Kortrijks drankje Lokales te koop. Een echte aanrader, naar 't schijnt! 

Honger? In Azuro kan je genieten van allerlei soorten fingerfood, tapas en snacks. Voor de zoetemondjes onder ons zijn er verfrissende ijsjes te koop. 

In deze zomerbar betaal je met een drank- en of eetkaart, die je kan aankopen in de bar zelf. 

Score voor kaart: 3,5/5

De zomerbar is netjes en verzorgd. Er zijn niet zoveel toiletten, maar ze zijn wel net. 

Score voor hygiëne: 4/5

Wat je moet weten over zomerbar Azuro

Engelse Wandeling, 8500 Kortrijk
Parkeren is mogelijk op de parking en op de straat
Nu al geopend en nog open tot en met 15 september 
  • maandag: 11.45 uur - 23 uur
  • dinsdag: 11.45 uur - 23 uur
  • woensdag: 11.45 uur - 23 uur
  • donderdag: 11.45 uur - 23 uur
  • vrijdag: 11.45 uur - 1 uur
  • zaterdag: 11.45 uur - 1 uur
  • zondag: 11.45 uur - 23 uur​
Bekijk hier de Facebookpagina

Een andere zomerbar ontdekken? 

Fotogalerij Azuro

Volg de Focus en WTV festivalreporter

Auteurs: 
Naomi Vanden Abeele