Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Maak kennis met Klokhof Loppem Zomercafé

Maak kennis met Klokhof Loppem Zomercafé

Verslag
24/06/2019

De zomer staat terug voor de deur en wie denkt aan de zomer, denkt ongetwijfeld aan een gezellige zomeravond met verfrissende cocktails en lekkere hapjes. En laat een zomerbar daar nu dé ideale plaats voor zijn. Ook onze festivalreporters bezoeken verschillende pop-up zomerbars in West-Vlaanderen. Want wat is er leuker dan een lekker drankje in een gezellige zomerbar?

Scores voor sfeer, de kaart en hygiëne

Klokhof Loppem Café is een zomerbar in een gerestaureerde hoeve. Je kan er genieten van allerei drankjes en een kleine hap. De zomerbar ligt tussen de groene velden van Zedelgem. Je voelt meteen de rust die er heerst als je binnen gaat. Je kan er zowel buiten genieten van een drankje, als binnen. Bij slecht weer, wat wel eens kan gebeuren tijdens een Belgische zomer, is er plaats genoeg binnen in de hoeve. Geen enkel excuus om niet langs te gaan in deze zomerbar dus. 

Af en toe hoor en zie je een trein passeren, wat ook voor de nodige animatie zorgt. De loungy muziek zorgt voor een gezellige, rustige en chille sfeer in de zomerbar. 

Je kinderen hebben plaats genoeg om te voetballen of wat rond te lopen, je kan ze niet meteen uit het oog verliezen en zo hebben zij er ook een sportieve namiddag op zitten. Deze kindvriendelijke zomerbar is dus ook voor mensen met kinderen zeker en vast een aanrader. 

Score voor sfeer en gezelligheid: 4/5

Klokhof Loppem heeft een ruim aanbod aan allerlei bieren en wijnen. De zomerbar verkoopt ook haar eigen koffiemerk, wat zeker niet slecht kan zijn. Met een kleine honger kan je ook in deze zomerbar terecht. Je kan met je gezin of vrienden een tapasplank delen, maar je kan ook verschillende boterhammen eten. De servering is netjes en het  ziet er allemaal om te smullen uit. 

Voor een cocktailliefhebber zal deze zomerbar wat teleurstellen, want hier zijn er maar twee soorten te verkijgen; de Moscow Mule en de Strawberry Daiquiri. Er zijn ook twee mocktails voor de liefhebbers van alcoholvrije drankjes. 

Score voor kaart: 4/5

De zomerbar is erg netjes en de toiletten zijn ook verzorgd. 

Score voor hygiëne: 4,5/5

Wat je moet weten over Klokhof Loppem Café?

Zeedijkweg 20, 8210 Loppem
Parking voorzien
Open tot in september

  • maandag: 11 uur - 23 uur
  • dinsdag: 11 uur - 23 uur
  • woensdag: 11 uur - 23 uur
  • donderdag: gesloten
  • vrijdag: gesloten
  • zaterdag: gesloten
  • zondag: 11 uur - 23 uur
Bekijk hier de Facebookpagina

Een andere zomerbar ontdekken? 

Fotogalerij Klokhof Loppem Zomercafé

Volg de Focus en WTV festivalreporter

Auteurs: 
Naomi Vanden Abeele