Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Liefde in overvloed op Knuffelduik Oostduinkerke

Liefde in overvloed op Knuffelduik Oostduinkerke

Verslag
09/02/2020

Al voor de tiende keer kon je gisteren in Oostduinkerke gaan knuffelduiken. Die duik in de Noordzee vindt traditioneel plaats in de week voor Valentijn. Daarom zet de organisatie sterk in op een liefdevolle, romantische sfeer. 

Zo was de tent op de dijk aangekleed met talloze hartjes en kon je er zelfs trouwen voor een dag. Niet toevallig is de tweede zondag van februari ook de Internationale Dag van het Huwelijk.

Goed doel

Al was het meest liefdevolle gebaar toch dat de opbrengst van de duik volledig naar vzw Kiekafobee gaat. Zij brengen kinderkankerpatiëntjes en hun gezin naar Oostduinkerke voor een onbezorgde vakantie. De letters van Kiekafobee gingen in elk geval mee met de ijsberen de zee in. 

Velen hadden zich voor de gelegenheid ook mooi uitgedost. Zo was onder andere Casa de Papel te spotten, maar ook veel dieren, gaande van bijtjes tot biggetjes. Qua hoofddeksels sprongen de duiker met Fellaini-pruik en de brandweermannen met helm erboven uit.

Koud, maar tof

De ene knuffelduiker vond het water toch wat koud, de ander vond het dan weer meevallen. Waren alle duikers het wel over eens: het was heel tof. En de meesten verlangden ook wel naar die warme chocomelk en jenever achteraf. 

De rest van de middag bleef de sfeer er goed in met onder andere een optreden van de Faute Bendt. Het liefdesvuurwerk sloot deze tiende editie van de Knuffelduik geslaagd af. 

Volg de Focus en WTV festivalreporter