Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Labadoux: een feest voor iedereen

Labadoux: een feest voor iedereen

Verslag
04/05/2019

Folkmuziek, kleppers van formaat en ambiance

Labadoux staat voor folkmuziek en sfeer. Naast vele folkbands stonden er gisterenavond ook enkele kleppers op de affiche, zoals K’s Choice, Arsenal en Portland.

Ik zag enkele concerten, en het publiek was telkens laaiend enthousiast. De bekende hit ‘Not An Addict’ van K’s Choice werd luidkeels meegezongen. De vele hits van Arsenal en de zweverige pop van Portland werd door het publiek gesmaakt.

De Limburgse folkband Among The Saints zorgde voor een feestje. Ze brachten een mix van eigen nummers en bekende folksongs. Iedereen in de tent stond te dansen, te zingen en te springen. De festivalgangers smeten de dansbenen ook los tijdens de afterparty.

Festival voor iedereen 

Op Labadoux is iedereen welkom. Jong en oud kan er zingen, dansen en lachen. De medewerkers  zorgen er ook voor dat het festival  volledig toegankelijk is voor mensen met een fysieke of een mentale beperking.

Ieder jaar pakt Labadoux uit met een sociaal kunstproject. Dit jaar zorgde het project ‘Labadoux Bloeit’ ervoor dat mensen in kwetsbare situaties konden ‘openbloeien’ door creatief bezig te zijn. Het resultaat is een kunstwerk waarin verschillende elementen van het festival terug te vinden zijn.

Ook zin gekregen om te dansen en te zingen? Je kan vandaag en morgen nog terecht op Labadoux in Ingelmunster. 

Fotogalerij 

Volg de Focus en WTV festivalreporter