Weer en wind houden de bezoekers niet tegen om vandaag naar Brugge te trekken voor Kookeet. Het grootste deel van het openluchtrestaurant is bovendien overdekt, wat het aangenaam maakt in dit hondenweer.
Voor ieder wat wils op Kookeet. Meer dan dertig topchefs uit andere De Jonkman, Restaurant Patrick Devos, Zet'joe en Bruut geven het beste van zichzelf en overtreffen alle verwachtingen. Ook driesterrenchef Jannis Brevet, gastchef van Kookeet, laat de gasten genieten van de lekkerste gerechten.
Dit jaar pakt chocolatier Dominique Persoone uit met zijn creatie: Gorillas in the Mist. Per verkocht gerecht schenkt hij 1 euro aan het nationale Virungapark in Congo. Hij heeft daar eerder deze maand een chocoladefabriek opgestart met de bedoeling de lokale bevolking zelf de chocolade te leren maken met hun eigen bonen. De eerste bonen gebruikt hij bovendien voor het overheerlijke dessert dat je nu kunt proeven op Kookeet.
Dit jaar wordt er opnieuw extra aandacht besteed aan het milieu. Zo worden drank- en eetbonnen vervangen door een oplaadkaart, chefs werken met lokale producten en leveranciers en zijn de borden en bestek 100% biologisch afbreekbaar.
Dit jaar is het de laatste editie van Kookeet maar in 2020 komen ze terug met een volledig nieuw concept. Stay tuned zou ik zeggen!