Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kookeet in Brugge, een must voor elke foodlover

Kookeet in Brugge, een must voor elke foodlover

Verslag
29/09/2019

Weer en wind houden de bezoekers niet tegen om vandaag naar Brugge te trekken voor Kookeet. Het grootste deel van het openluchtrestaurant is bovendien overdekt, wat het aangenaam maakt in dit hondenweer.

Meer dan dertig topchefs

Voor ieder wat wils op Kookeet. Meer dan dertig topchefs uit andere De Jonkman, Restaurant Patrick Devos, Zet'joe en Bruut geven het beste van zichzelf en overtreffen alle verwachtingen. Ook driesterrenchef Jannis Brevet, gastchef van Kookeet, laat de gasten genieten van de lekkerste gerechten. 

Gorillas in the mist

Dit jaar pakt chocolatier Dominique Persoone uit met zijn creatie: Gorillas in the Mist. Per verkocht gerecht schenkt hij 1 euro aan het nationale Virungapark in Congo. Hij heeft daar eerder deze maand een chocoladefabriek opgestart met de bedoeling de lokale bevolking zelf de chocolade te leren maken met hun eigen bonen. De eerste bonen gebruikt hij bovendien voor het overheerlijke dessert dat je nu kunt proeven op Kookeet.

Kookeet draagt zijn steentje bij

Dit jaar wordt er opnieuw extra aandacht besteed aan het milieu. Zo worden drank- en eetbonnen vervangen door een oplaadkaart, chefs werken met lokale producten en leveranciers en zijn de borden en bestek 100% biologisch afbreekbaar. 

Dit jaar is het de laatste editie van Kookeet maar in 2020 komen ze terug met een volledig nieuw concept. Stay tuned zou ik zeggen!

Fotogalerij Kookeet

Volg de Focus en WTV festivalreporter