Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Knus gevoel op openluchtcinema Kortrijk

Knus gevoel op openluchtcinema Kortrijk

Verslag
17/08/2019

De paraplu's werden bovengehaald en de regenjassen aangetrokken, zomerbar Secret Garden in Kortrijk maakte zich gisterenavond op voor de tweede editie van de openluchtcinema deze zomer. Eerder deze maand kon men via de facebookpagina kiezen tussen twee films, namelijk A Star is Born en First Man. A Star is Born stak er met kop en schouders bovenuit en helemaal terecht als je het mij vraagt. 


Overweldigende film

De romantische muzikale film liet iedereen verbijsterd achter. Meer dan twee uur lang werden we ondergedompeld in verschillende scènes vol emotie en leefden we mee met het ietwat bizarre hedendaagse sprookje van Ally en Jack, gespeeld door de overgetalenteerde Lady Gaga en de knappe Bradley Cooper die onze hartjes sneller deed kloppen. Een film die je zeker en vast gezien moet hebben.

Knus gevoel

De tuin op Broelkaai 6, aan het Buda-eiland, werd deze zomer gezellig ingericht als hippe zomerbar. Het prachtig gebouw langs de Leie werd omgetoverd tot een toplocatie om onder andere te genieten van een drankje. Ondanks de regen werd het een fijne avond. De bezoekers brachten hun dekentjes mee om zo de koude te trotseren, en de lampionnetjes zorgden gisterenavond bovendien voor een tikkeltje magie en romantiek. Ik genoot met volle teugen van de film en kroop gezellig onder mijn dekentje zodat ik het niet koud had. Of misschien zat Bradley Cooper daar ook voor iets tussen.

De openluchtcinema vindt deze zomer nog vier keer plaats, namelijk op 22, 23 en 30 augustus, en 6 september. Houd zeker de facebookpagina in de gaten want de film op vrijdag 23 augustus is nog niet gekozen en jij kan hierover mee beslissen. De film start telkens na zonsondergang, toegang is volledig gratis en je hoeft niet te reserveren.

Fotogalerij

Volg de Focus en WTV festivalreporter