Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Knallende start voor 23ste Champagneweekend in Middelkerke

Knallende start voor 23ste Champagneweekend in Middelkerke

Verslag
09/11/2019

Het verlengd weekend in stijl inzetten? Daarvoor wisten de meeste Middelkerkenaren en champagneliefhebbers wel waar ze moesten zijn. In Centrum De Branding werd het Champagneweekend officieel geopend. 

Vriendschap met zusterstad Épernay

Het event zet al 23 jaar lang de goede band tussen Middelkerke en haar Franse zusterstad Épernay in de kijker. Uit die stad, die wereldwijd bekendstaat om haar champagneproductie, zakken jaarlijks tien gevestigde champagnehuizen af naar Middelkerke. 

Dit jaar kiest de organisatie voor het eerst voor een andere formule. In de champagnehal kunnen liefhebbers nog steeds in alle rust met de verschillende champagnehuizen kennismaken, een praatje slaan met de wijnboeren én proeven van de vele champagnes. In de feesthal kunnen de dansbeentjes dan weer goed losgegooid worden. Uiteraard ook daar met een lekker glaasje champagne in de hand!

Ridders en dansers 

De sfeer zat er gisterenavond in Middelkerke alvast goed in. Wijnkenner en -journalist Alain Bloeykens kreeg de eer om de avond officieel te openen. Samen met burgemeester Jean-Marie Dedecker en schepen van toerisme en evenementen Tom Dedecker huldigde Bloeykens ook Radio 2-presentatrice Kim Debrie in in de Ridderorde van de Champagne. Zij kreeg de erkenning voor de manier waarop ze afgelopen zomer Middelkerke in de kijker zette tijdens Plage Préférée. Leuk detail: Kim wist tot op het laatste moment helemaal niets van de inhuldiging af. 

Daarna deed vintage coverband Rock au Vin de dansvloer meteen vollopen. Er werd geswingd, geslowd en… af en toe pauze genomen voor een sipje champagne.  Ook het DJ-duo Gueush en Bonne hield er met hun funky set de sfeer goed in. Ze genoten ook zelf van een glas, misschien ging de set daardoor wel net extra goed?  

'Maandag wordt buitengewoon'

Ook in de champagnehal bij de verschillende standen veel tevreden gezichten. Veel van de bezoekers blijken trouwe klanten, die al vele jaren langskomen en dus ook enorm naar deze editie uitkeken. Hetzelfde geldt voor de wijnboeren, die naar eigen zeggen elk jaar met veel plezier afzakken naar Middelkerke. Stéphane Dubois van gastchampagne Ellner verwoordt het als volgt: 'Middelkerke is altijd aangenaam om te komen en ik kom hier al meer dan twintig jaar.'

Kortom: het 23ste champagneweekend kende een schitterende start, wat alleen maar belooft voor de komende dagen. Daarin wordt ook volop ingezet op proeven, sfeer en muziek. Als we Dubois mogen geloven gaat het weekend trouwens in stijgende lijn: 'Vanavond is het goed, morgen zal het nog beter zijn, zondag nog meer en maandag zal pas echt buitengewoon zijn.'

Volg de Focus en WTV festivalreporter