Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Herbeleef je jeugd op het muziekfestival W-Fest in Waregem

Herbeleef je jeugd op het muziekfestival W-Fest in Waregem

Verslag
16/08/2019

De focus van het festival ligt voornamelijk op new wave en synthpop. Bands uit de jaren 80, die bovendien nog steeds actief zijn, geven het beste van zichzelf. Het publiek gaat uit zijn dak op hits uit zijn jonge jaren van onder meer The Stranglers, Killing Joke en Jimmy Somerville. 

Nostalgisch gevoel

Echo & The Bunnymen zorgde gisteren voor een geweldige sfeer op de eerste dag van het festival. Onze festivalreporter sprak bovendien met de leden van de Nederlandse band Time Bandits, die W-Fest beschrijven met woorden als top sfeer, laaiend enthousiast publiek en volop genieten! Geen idee of je je nog de arcadegames kunt herinneren, maar ook deze speelautomaten waren aanwezig op het festival om je volledig onder te dompelen in de nostalgische sfeer.

Een caravan met een plan

Uiteraard mogen we het ecologisch aspect niet uit het oog verliezen. W-Fest draagt ook dit jaar zijn steentje bij door mooie initiatieven te ondersteunen zoals Plastiek Boetiek. Deze gepimpte caravan met een plan zorgt ervoor dat de festivalweide proper blijft. Plastiek Boetiek smelt plastic bekers om zo de afvalberg te verkleinen om er nadien unieke sleutelhangers mee te maken. 

Even uitrusten

In de chill zone op het festival kom je volledig tot rust. Er staan zelfs bedden waarop je even relaxt terwijl je naar maar liefst drie verschillende kanalen kunt luisteren. Zo kan je luisteren naar wat er gebeurt op de main stage, naar een live dj-set of naar wat er zich afspeelt op de cinemaschermen op het festival. Dit terwijl je geniet van verschillende foodtrucks en een frisse Kwaremont of een St. Bernardus. 

Dit weekend prijken onder andere The Human League, China Crisis en New Model Army op de affiche. Zin gekregen om ook een kijkje te gaan nemen op W-Fest? Goed nieuws, er zijn online nog steeds kaarten verkrijgbaar! 

Fotogalerij

Volg de Focus en WTV festivalreporter