Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Geslaagde eerste editie van LALAPOP in Heule

Geslaagde eerste editie van LALAPOP in Heule

Verslag
26/08/2019

Muziek en gezellige drukte op de boerderij

Er was een gezellige drukte op de hoeve Heerlijkheid van Heule gisteren. De charmante hoeve werd voor LALAPOP omgetoverd in een gezellig festivalterrein. Onder een stralende zon konden de bezoekers genieten van een leuke zondag. Op het terrein waren er voldoende tafels en banken. In de overdekte tent gingen vele bezoekers de schaduw opzoeken. Ook de Nederlandse zanger Hans de Booij had wat moeite met de warmte, want hij vroeg de organisatie om een parasol op het podium te plaatsen.

Muziek is natuurlijk het belangrijkste op een festival, maar LALAPOP is meer dan muziek alleen. De opbrengst van het festival gaat integraal naar vzw Oranjehuis, een organisatie die jongeren helpt. Kinderen konden zich gisteren ook uitleven op LALAPOP. Ze lieten zich schminken bij de grime en speelden op de springkastelen. Er werd gezorgd voor de nodige afkoeling met een waterslang, wat de kinderen heel erg leuk vonden. Wie honger had, kon smullen van frietjes, chips, burgers en ijsjes.

Goede mix van nieuw talent en bekende namen

LALAPOP staat voor Lage Landen Pop. Op het podium stonden er artiesten uit België en Nederland die Nederlandstalige popmuziek maken. De affiche was een goede mix van nieuw talent, zoals BERLAEN en Kiki Schippers, en gevestigde namen. Ik zag het concert van de Nederlandse Kiki Schippers en was aangenaam verrast door de sfeer die ze kon creëren met haar muziek.

Ik sprak met Nikolaas Debusschere, een organisator van het festival én muzikant bij Neander, een band die gisteren ook een concert gaf. Hij vond de combinatie van organiseren en optreden een uitdaging, maar wel een fantastische ervaring. Ik interviewde ook zijn zoon, die natuurlijk grote fan is van de papa en op de eerste rij stond tijdens het concert.

Hans de Booij is een bekende naam in de Nederlandstalige muziek. Hij kreeg het publiek tot dicht tegen het podium en zorgde met zijn mopjes voor de nodige portie humor. Zijn bekende hit ‘Annabel’ werd luidkeels meegezongen. Later op de avond was het de beurt aan Raymond van het Groenewoud om de boel op stelten te zetten.

Fotogalerij

Volg de Focus en WTV festivalreporter