Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brugse Beiaardcantus zorgt voor plezier en vertier

Brugse Beiaardcantus zorgt voor plezier en vertier

Verslag
25/04/2019

Braspartij of gezellig samen zingen?

Meer dan 1.000 liter Rodenbach, 300 studenten en verschillende studentenverenigingen, dat zijn dé ingrediënten voor een geslaagde Beiaardcantus. Voor veel studenten is een cantus veel meer dan bier verzetten. Het is vooral gezellig samen zijn en zingen.

En of er gezongen werd gisteren. De sfeer zat vanaf het eerste liedje meteen juist. De studenten verbroederden en zongen de longen uit hun lijf. Klassiekers als de Samsonrock, Zeg Eens Meisje, Pakt Je Zak en Molly Malone schalden door de Brugse binnenstad.

Op en top muzikale begeleiding

Een beiaardcantus kan natuurlijk niet zonder muzikale begeleiding van de beiaard. Beiaardier Wim Berteloot begeleidde de studenten bij de meeste liedjes. Voor de tweede editie mocht er ook iets extra zijn: sommige liedjes werden door viool en gitaar begeleid.

Heel wat nieuwsgierige toeristen konden meegenieten van de muzikale avond. Ze kwamen een kijkje nemen onder de Halletoren of luisteren van op de markt naar de gezangen van de studenten. 

Water of Rodenbach, voor iedereen werd het een schitterende avond vol muziek, vriendschap en liefde. Op naar de volgende Beiaardcantus dus!

Fotogalerij Beiaardcantus

Volg de Focus en WTV festivalreporter

Auteurs: 
Naomi Vanden Abeele