Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bier, plezier en vertier op Bier aan Zee

Bier, plezier en vertier op Bier aan Zee

Verslag
15/06/2019

Bier van hoogstaand niveau

Dit jaar komt Bier aan Zee met bier van hoogstaand niveau op de proppen. Op het Epernayplein staan vanaf dit jaar verschillende chalets met brouwers die de prestigieuze Brussels Beer Challenge gewonnen hebben. Je kan er genieten van verschillende soorten heerlijk bier.

Op zaterdag en zondag vindt een bierproeverij plaats op het Epernayplein. Verschillende winnaars laten je kennis maken met bier proeven, welk eten bij welk bier past én geven je nog wat tips om het beste biertje te kiezen. Je kan je nog inschrijven voor deze sessies van een halfuur, via de dienst Toerisme van Middelkerke

Liefhebbers van West-Vlaams bier kunnen van twee biertjes genieten: Dunekeun en Dronkeput. Die klinken alvast veelbelovend, vind je niet?

Een hapje, een drankje, een dansje

Voor je begint met bier proeven, is het altijd slim om een goede fond te leggen. Dat kan gelukkig ook op Bier aan Zee. Van gezonde wraps tot vettige braadworsten, er is voor elk wat wils.

Na een goede, stevige maaltijd kan het drinken beginnen. De ganse zeedijk is bezet met allerlei brouwers of lokale handelaars die hun biertjes aanbieden. Dorst lijden zal je dus zeker niet doen.

Bij zowat alle tenten kan je zeker en vast genieten van een streepje muziek. Van live bands tot DJ’s, probeer hier maar eens een hele avond stil te staan!

Plezier voor jong en oud

Ook de jongsten onder ons kunnen zich uitleven op Bier aan Zee. Springkastelen en andere animatie zijn voor je oogappel zeker aanwezig. De attracties voor kinderen blijven elke dag op tot 20 uur.

Kortom, Bier aan Zee is een tof evenement waarmee je je weekend eentje kan maken om niet meer te vergeten (of juist wel?).

Fotogalerij Bier aan Zee

Volg de Focus en WTV festivalreporter

Auteurs: 
Naomi Vanden Abeele