Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Avontuurlijke familieavond in ’t West-Vlaams Hart

Avontuurlijke familieavond in ’t West-Vlaams Hart

Verslag
31/08/2019

Aandacht voor milieu en natuur

Nacht van Ter Borcht was niet enkel een toffe, avontuurlijke familieavond, maar ook een heel leerrijk moment, voor zowel de ouders als de kinderen. Er waren tal van infostandjes op het plein. Organisaties als Gezindsbond, Natuurpunt, De Kasteel Bie… stonden met een glimlach klaar om je meer te vertellen over hun werk. Dankzij hen kon je bijleren over wat er allemaal leeft in de natuur, wat het verschil is tussen een wesp en een bij…

Er was niet enkel ruimte voor meer kennis rond de natuur, ook organisaties als de Chiro, een radiomaker van ’t West-Vlaams Hart, mensen van Geocaching… zorgden voor de nodige animatie.

Wat ook erg belangrijk was, was de aandacht voor herbruikbare bekers. Je kon je beker aankopen met een drankje, om na je consumptie het opnieuw te verkopen aan de recycle stand. Ook daar kon je heel wat informatie vinden, over waarom die bekers nu zo goed zijn voor het milieu.

Avonturieren, circusvedetten en knutselaars

Naast de vele nuttige informatie kon je ook je avond vullen met heel wat andere randactiviteiten. Een deathride, kanoën of bomenklimmen, de avonturiers onder ons hadden zeker en vast wat te doen.

Heb je het liever wat speelser of creatiever? Dan kon je de circusclown in jezelf loslaten bij twee echte circuskenners! Daarnaast kon je ook klei boetseren, knutselwerkjes maken of gewoon rustig lezen of kleuren. Er was dus zeker voor elk wat wils!

Wanneer de zon wat lager aan de hemel stond was het tijd voor de openluchtfilm, waarbij een kampvuur niet kon ontbreken. De bezoekers die zelf vuur hadden leren maken, konden de organisatie hierbij bijstaan.

Voor het slapengaan kon je nog een excursiewandeling in het domein doen, met uitleg over zoogdieren, vleermuizen en roofvogels. Spannend!

Kortom, het was een leerrijke, toffe familieavond voor groot en klein! 

Fotogalerij Nacht van Ter Borcht

 

Volg de Focus en WTV festivalreporter

Auteurs: 
Naomi Vanden Abeele