Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Animatie in Roeselare op Autoloze Zondag

Animatie in Roeselare op Autoloze Zondag

Verslag
23/09/2019

Bewustzijn creëren 

Autobestuurders bewustmaken van de impact van hun ritjes op het milieu. Dat is het opzet van de Autoloze Zondag tijdens de Europese mobiliteitsweek. In Ieper, Oostende, Kortrijk, Veurne en Roeselare waren de fietsers en wandelaars voor 1 dag opnieuw baas. Roeselare maakte van de gelegenheid gebruik het thema aan de hand van activiteiten in de verf te zetten.

Inzicht in verkeer

Wat betreft verkeersveiligheid zijn Zeppe en Ziki dé ambassadeurs bij uitstek. Roeselare ontving het enthousiaste duo op het de Coninckplein. Daar konden kinderen hen ontmoeten en spelletjes spelen. Ook Aya leerde vandaag, net zoals ze dat op televisie doet, kindjes het verkeer beter begrijpen. Naast een initiatie tai-chi, kinderyoga en djembé viel er op en rond het plein heel wat te beleven.

Op het Stationsplein ging het er een stuk actiever aan toe. Daar stond naast een tuimelwagen een cart waarin bezoekers een virtueel ritje onder invloed konden maken. Een speciale bril liet hen zien én voelen hoe het is om te rijden in beschonken toestand. Daarnaast was er de mogelijkheid een eco-taxi te nemen, met een treintje mee te reizen en met mini-carts te racen.

Reuze slotspektakel

De slotshow van de Autoloze Zondag was er eentje om U tegen te zeggen. In samenwerking met De Spil liet Stad Roeselare ‘L’homme Debout’, een reus van acht meter, door de straten flaneren. De muziek en het licht rond het spektakel maakten de show heel impressionant. In vier delen vertelt de reus een verhaal over vluchten. Ondanks het slechte weer ‘s avonds, ruilden heel wat Roeselarenaren hun zetel in voor plein De Munt.

Volg de Focus en WTV festivalreporter