Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zulte Waregem organiseert mee het BK wielrennen

Zulte Waregem organiseert mee het BK wielrennen

Sport
05/06/2020

Het is al voor de derde keer dat het BK naar Waregem komt. Het peloton zal van start gaan op de Hippodroom, de finish is die van Dwars door Vlaanderen, in de schaduw van het Regenboogstadion van Zulte Waregem.

Carlo Lambrecht, voorzitter Dwars Door Vlaanderen: "Het is een hele eer om het Belgisch Kampioenschap te mogen organiseren. We hebben keihard gewerkt om Dwars Door Vlaanderen naar het World Tour-niveau te liften en nu wordt het onze doelstelling om van het Belgisch Kampioenschap een echte referentie te maken. Het parcours wordt een meesterstuk. Wat we nu al kunnen verklappen is dat we starten op de Waregemse Hippodroom en dat de aankomstzone aan het Regenboogstadion ligt."

Miguel De Ruyck, commercieel directeur SV Zulte Waregem: "Er is wel degelijk een match tussen voetbal en wielrennen. Zo hebben wij al jaren een ijzersterke band met de organisatie van Dwars Door Vlaanderen. We bezegelen die relatie nu met de gezamenlijke organisatie van het BK Waregem 2021. We voegen een grote meerwaarde toe door onze jarenlange ervaring in evenementen, voor zowel supporters als business partners. Tope Es Alles Meuglijk is ons motto en dat gaan we nu ook bewijzen."

Auteurs: 
Redactie