Zulte Waregem legt Union geen duimbreed in de weg

06/02/2023

De Brusselaars scoorden vroeg in beide helften en dikten in het slot verder aan, wat uiteindelijk in een simpele 4-0 overwinning resulteerde. Union blijft met 55 punten op plaats twee in de tussenstand van de Belgische eerste klasse de dichtste belager van competitieleider Racing Genk, op zeven eenheden achterstand.

De Unionisten hadden al snel een voorsprong beet in het Dudenpark, dat Dante Vanzeir uitwuifde. Yorbe Vertessen bekroonde zijn eerste basisplaats met een assist voor Cameron Puertas (9.). De huurling van PSV behield het overzicht en legde breed voor de Zwitser, die Sammy Bossut kansloos liet met een lage overhoekse schuiver.

Aan het begin van de tweede helft was Vertessen nogmaals aangever van dienst. Dit keer bediende hij Victor Boniface (55.), die eenvoudig afwerkte en de gastheer zo een voorts zorgeloze avond bezorgde. Ook Ruud Vormer en Jelle Vossen, die op de bank begonnen met het oog op de return in de halve finales van de Croky Cup tegen KV Mechelen en op het uur invielen, konden het tij niet meer keren. Gustaf Nilsson (79.) kopte in duikvlucht het derde doelpunt tegen de netten en kapitein Teddy Teuma (89.) bepaalde de eindstand met een fraaie afstandsknal.