Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

WorldTour brengt wereldtop naar AG Driedaagse

WorldTour brengt wereldtop naar AG Driedaagse

Sport
11/02/2020

Zowel de mannenwedstrijd op woensdag 25 maart als de vrouwenwedstrijd een dag later maken deel uit van de UCI WorldTour, wat ook nu weer garant staat voor een topdeelnemersveld.

Gaviria, Merlier en Bouhanni

Maar liefst 15 WorldTour-ploegen hebben hun deelname aan de AG Driedaagse Brugge-De Panne op 25 maart bevestigd. Naast de Belgische formaties Deceuninck-Quick Step en Lotto-Soudal zakken ook Astana, Bahrain-Mclaren, Bora-Hansgrohe, CCC Team, Cofidis, EF Education First, Groupama-FDJ, Israel Start-Up Nation, Movistar, Team Jumbo-Visma, Team NTT, Trek-Segafredo en UAE Team Emirates af naar de start op de markt van Brugge. Het deelnemersveld wordt verder aangevuld met zeven Pro-Continentale ploegen: Alpecin-Fenix, Bingoal-Wallonie Bruxelles, Circus-Wanty Gobert, Sport Vlaanderen-Baloise, Team Arkea-Samsic, Total Direct Energie en B&B Hotels -Vital Concept.  Enkele grote namen hebben hun komst nu al bevestigd, zoals de Colombiaan Fernando Gaviria, de Duitser Pascal Ackermann en de Fransman Nacer Bouhanni. Ook Belgisch kampioen Tim Merlier zal zich met hen mogen meten. De wedstrijd gaat van start in Brugge en kent na 212,5 kilometers zijn ontknoping in De Panne, waar drie lokale ronden voorzien zijn. De passage door De Moeren, berucht omwille van de stevige wind die er altijd heerst, zullen de renners vier keer voor de wielen krijgen.

Vrouwen

Het vrouwenpeloton legt een dag later 155 km af tussen Brugge en De Panne. De vrouwen werken twee plaatselijke ronden af en zullen ook – voor de eerste keer in de driejarige geschiedenis van de wedstrijd – de Moeren aandoen.

Met Trek-Segafredo Women, CCC-Liv, Michelton-Scott, Ale BTC Ljubljana, Team Sunweb, Canyon/SRAM Racing, FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope en Movistar Team Women komen er acht WorldTour-ploegen aan de start van de vrouwenwedstrijd. Zeven Pro-Continentale ploegen vervolledigen het sterke deelnemersveld, dat getopt wordt door Jolien D’Hoore en Kirsten Wild. Ook de nummers 2 en 3 van 2019, Lorena Wiebes en Lotte Kopecky, zullen op 26 maart op de afspraak zijn. Ook Marta Bastianelli tekent present. De Italiaanse won vorig jaar de Ronde van Vlaanderen, is regerend Italiaans kampioene en voormalig wereld- en Europees kampioene.

Alle info vind je op www.agdriedaagse.be.