Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

WK Veldrijden zal supersnel maar ook lastig zijn

WK Veldrijden zal supersnel maar ook lastig zijn

Sport
28/01/2022

De West-Vlaamse jeugdrenners hopen op een goede dag, en dan is er veel mogelijk. Bij de beloften wagen Gerben Kuypers uit Ramskapelle bij Nieuwpoort en Joran Wyseure uit Lichtervelde hun kans. Vooral die laatste kan dicht eindigen. We spraken Wyseure in Fayetteville:

Joran Wyseure:

Het is jammer dat het niet meer gaat regenen. Dat zou voor mij beter zijn. Maar we kunnen er niks aan doen, de omstandigheden zijn voor iedereen gelijk. Ik zie het wel zitten. We zijn met tien die aan elkaar gewaagd zijn. In een goede dag kan ik eerste worden, maar even goed tiende. Dat wordt afwachten. Ik denk dat het een tactische wedstrijd gaat worden. Het is moeilijk om iemand eraf te rijden op dit parcours, alleen de klim zal veelbepalend zijn.

Ik heb net enkele rondjes gereden op het parcours. Het ligt er supersnel bij. Alleen in de afdalingen zijn er een paar gladde bochten, maar voor de rest is het superrap. Het zal bij de beloften een tactische wedstrijd worden..

 

Bij de juniores is Viktor Vandenberghe uit Vichte de enige West-Vlaming.  "

Top vijf zou mooi zijn, top drie super. We zullen zien wat de dag geeft, en wat de benen zeggen.

Het is zeer lastig, zeker de klim. Dat is 35 seconden vollen bak, hartslag 15 slagen hoger dan normaal. Het wordt zeer lastig op een zeer mooi parcours. Die afdaling, de kleine hellingetjes."

De beloften rijden zaterdagavond om acht uur Belgische tijd, de juniores zondagavond om zes uur, de profs met Iserbyt en Vanthourenhout om half tien.

 

 

Auteurs: