Waregem mag stillaan vizier richten op de Play-Offs

03/04/2022

Waregem schoot het best uit de startblokken. Enkele rake driepunters van het duo Spaens en Steinbach zorgden al snel voor een 4-10 voorsprong. Dat was het sein voor Ieper om te reageren. Na enkele minuten stond ook bij hen het vizier op scherp. Enkele bommen van Devacht zorgden ervoor dat de thuisploeg het eerste kwart zelfs nog winnend kon afsluiten: 26-22.

In het tweede quarter maakt Ieper handig gebruik van enkele makkelijke scores. En wanneer ook De Lepeleire, die volgend jaar terugkeert naar Waregem, zijn duivels ontbond met z’n snelle drive, leidde Ieper zowaar met 44-31. Waregem moest reageren en dat deed het ook: met dank aan Bullock kwamen de bezoekers nog voor de rust terug tot 46-44. Alles te herdoen na de rust.

Ieper begon opnieuw heel sterk door knappe punten van Devacht. Maar dat was zonder Van Vooren gerekend: met 7 punten na elkaar bracht hij Waregem op en over Ieper. De thuisploeg probeerde daarna nog aan te klampen, maar tevergeefs. Waregem haalde het verdiend met 80-85. Het vizier mag stillaan richting de Play-Offs.