Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vlaamse steun voor WK veldrijden in Oostende

Vlaamse steun voor WK veldrijden in Oostende

Sport
15/05/2020

De regering riep het event uit tot 'Vlaams topevenement' en trekt 400.000 euro uit als financiële steun voor de organisatie. De evenementenzone aan de Wellington Hippodroom kan zo'n 78.000 bezoekers ontvangen.

"De coronacrisis heeft veel sportplannen en sportdromen doorkruist", legde Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) uit. "Ook daarom wil de Vlaamse Regering perspectief blijven bieden op de mooie evenementen die gepland staan voor volgend jaar: het WK veldrijden in januari en het (honderdste) WK wielrennen in september 2021. Met die evenementen komt de koers meer dan ooit thuis in Vlaanderen, bakermat van de flandriens." "Dit is een risico", besefte Vlaams minister van Sport, Ben Weyts (N-VA). "Het onvoorspelbare verloop van de coronacrisis betekent dat we nog niet zeker weten of we in januari opnieuw met tienduizenden tegelijk kunnen samentroepen om te genieten van de koers. Maar juist omdat corona zoveel sportevenementen heeft doen sneuvelen, willen we vasthouden aan de evenementen die we hadden gepland voor de toekomst. We hebben allemaal nood aan positieve perspectieven."

Ruim drie miljoen euro

De totale organisatiekost van het WK veldrijden in Oostende, inclusief de licentie van de Internationale Wielerunie (UCI), wordt geraamd op ruim drie miljoen euro. Naast de 400.000 euro van de Vlaamse Regering ondersteunt ook de Stad Oostende de organisatie met een bedrag van 450.000 euro. De Nationale Loterij telt 240.000 euro neer en de provincie West-Vlaanderen 150.000 euro. Het wordt voor Oostende de eerste WK-organisatie. De buren uit Koksijde organiseerden al twee maal eerder de wereldkampioenschappen veldrijden, in 1994 en 2012. Het WK wordt georganiseerd door vzw Veld- en Wegritcomité Hooglede-Gits. Zij organiseerden in 2007 al de titelstrijd in Hooglede-Gits.

Auteurs: 
Belga

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox