Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vijfde plaats voor Van Zandweghe en Brys

Vijfde plaats voor Van Zandweghe en Brys

Sport
29/07/2021

Baan zes biedt in het roeien op het olympisch water van Tokio zelden een ticket naar een medaille. Ook niet zo in de finale van de lichte dubbeltwee. De Belgen roeiden wel de wedstrijd van hun leven, maar de strakke wind zat hen tegen. En ook de tegenstand, moeten we eerlijk zeggen.

De Ieren - de regerende wereldkampioenen - imponeerden al in de halve finales en trokken meteen de aanvalskaart. De Duitse en de Italiaanse boot konden dat tempo volgen. Waardoor de medailles meteen al weg leken voor Niels Van Zandweghe en Tim Brys. In hun laatste wedstrijd samen streden ze nog voor wat ze waard waren. Van Zandweghe had na de wedstrijd verzorging nodig, zo diep was hij gegaan. Maar het mocht dus niet zijn.

De Ieren pakken het goud, in 6 min 6 sec 43 honderdsten. Het zilver gaat naar Duitsland in 6.07.29. De Italianen vervolledigen het podium. België wordt vijfde, na Tsjechië.

Van Zandweghe en Brys zijn dan wel zelf teleurgesteld met hun vijfde plaats, ze mogen echt wel trots zijn op hun prestatie. Dat zegt ex-roeier Hannes Obreno, die in Rio ook net naast het podium viel. Obreno had toen wel niet verwacht een medaille te pakken, en dat is toch een verschil. Bekijk zijn reactie in de video hieronder.

Lees ook: Fanny Lecluyse zwemt knap naar een finale

Auteurs: