Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vierde editie van de CAPS Urban Cross Kortrijk

Vierde editie van de CAPS Urban Cross Kortrijk

Sport
26/11/2022

De crossers krijgen een divers parcours voorgeschoteld met passages door het zand, korte heuveltjes en snelle grasstroken langs de Leie. Naast de typische ingrediënten van een cross, loopt het parcours ook door de stad Kortrijk, op slechts enkele honderden meters van de Grote Markt. Tijdens een rondje moeten de renners tweemaal de Leie oversteken, via de Collegebrug en de Groeningebrug, waar de start en aankomt is. 

 

Brand kan vier op een rij scoren

Lucinda Brand heeft de voorbije drie edities van de Caps Urban Cross Kortrijk gewonnen en kan dus voor de vierde keer de cross op haar naam schrijven. Maar om te kunnen winnen zal ze toch moeten afrekenen met wereldkampioene Marianne Vos, Ceylin Alvarado, Aniek van Alphen en Denise Betsema. De grote afwezige is Fem van Empel, de leidsters in de Soudal Ladies Trophy komt niet aan de start in Kortrijk. 

 

Pidcock voor het eerst in Kortrijk

Bij de mannen staat er ook een Nederlander aan de leiding in de X²O Badkamers Trofee. Lars van der Haar won  de openingsmanche in Oudenaarde. Om te kunnen winnen in de Guldensporenstad zal hij toch sterker moeten zijn dan de wereldkampioen Tom Pidcock, die voor de eerste keer zal deelnemen aan de cross in Kortrijk. Naast Tom Pidcock en Lars van der Haar komen ook Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout in actie, zij zijn de nummers twee en drie in het klassement. 

 

Trimetal Rookie Trophy

Ook voor de belofterenners staat er iets op het spel vandaag. Zij nemen deel aan de Timetrail Rookie Trophy. Met wereldkampioen Joran Wyseure en Europees kampioen Emiel Verstrynge staan hier ook enkele kleppers aan de start. 

 

 

PRAKTISCHE INFO CAPS URBAN CROSS KORTRIJK

 

Programma zaterdag 26 november 2022:

  • 9u50 – Junioren Vrouwen
  • 11u – Junioren Mannen
  • 12u15 – U23 Mannen
  • 13u45 – Elite Vrouwen
  • 15u – Elite Mannen


 

Auteurs: 
Redactie