Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verstraete op huurbasis naar Antwerp

Verstraete op huurbasis naar Antwerp

Sport
21/06/2020

De 26-jarige West-Vlaamse middenvelder keert zo na één seizoen in de Bundesliga terug naar de Jupiler Pro League. Vorige zomer verliet hij AA Gent voor promovendus Keulen. In het begin van het seizoen was hij titularis, maar onder meer door blessureleed verdween hij op de achtergrond. FC Keulen tikte Verstraete vorige maand op de vingers nadat hij in een interview een verkeerd beeld schetste van de geldende maatregelen bij de club tegen het coronavirus, waarna zijn lot bezegeld leek.

"Regelmatig spelen"

"Ik ben FC Keulen heel dankbaar dat ik de kans kreeg de Bundesliga en deze bijzonder club met zijn fantastische fans te leren kennen", verklaart Verstraete op de website van FC Keulen. "Jammer genoeg liep het dit seizoen niet zoals alle partijen het zich hadden voorgesteld. Voor mij is het belangrijk dat ik weer regelmatig kan spelen en ik denk dat dat mogelijk is bij Antwerp."

Verstraete werd opgeleid bij KV Oostende en Club Brugge. Voor blauw-zwart maakte hij zijn profdebuut, maar hij kon niet doorbreken in Brugge. In zijn carrière speelde hij ook voor Moeskroen en KV Kortrijk.

Rode Duivel

Verstraete telt één cap. In september 2018 mocht hij van bondscoach Roberto Martinez opdraven in het shirt van de Rode Duivels. In het oefenduel tegen Schotland (0-4 winst in Glasgow) verving hij in de slotfase Mousa Dembélé.

Auteurs: 
Belga