Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vanhove en George vlaggendragers tijdens opening Paralympische Spelen

Vanhove en George vlaggendragers tijdens opening Paralympische Spelen

Sport
24/08/2021

Amazone Michèle George en goalballer Bruno Vanhove, allebei West-Vlamingen, hebben de Belgische vlag het stadion binnengedragen. Het is voor hen hun derde deelname aan de Spelen.

De komende anderhalve week komen 32 Belgische atleten in actie. Zij mikken op minstens tien medailles. Ook bij de West-Vlaamse deelnemers zitten er een aantal medaillekandidaten. In totaal strijden zo'n 4.400 atleten voor 539 gouden medailles, en dat in 22 sporten. De Paralympische Spelen werden net als de Olympische Spelen met een jaar uitgesteld door de coronapandemie. (Lees verder onder de foto)

Wij konden Michèle George uit Oostende en Bruno Vanhove uit Oostkamp vanmorgen online nog spreken, net voor hun vertrek naar de openingsceremonie. Wat hebben ze hier naar uitgekeken. "Voor mij persoonlijk is het natuurlijk een enorme eer en een erkenning dat ik samen met Michèle George de vlag mag dragen," zei Bruno Vanhove. "Ik denk wel dat ik er klaar voor ben. Ik ga alles op mij af laten komen en er vooral van genieten."

Michèle George begint aan haar derde Spelen. In Londen en Rio pakte ze al drie keer goud en één keer zilver. En ook nu ziet het er goed uit. "Mijn voorbereiding was goed hopelijk loopt alles naar verwachting. En dan blijft het uiteindelijk sport. Ik hoop dat de merrie op mijn lijn zit bij het binnenrijden van de arena binnen twee dagen."

Florian Van Acker

Ook Bruno Vanhove begint aan z’n derde Paralympische spelen met het goalbalteam. Ook broers Tom en Arne Vanhove maken deel uit van de ploeg. Dat maakt het extra speciaal. De eerste match spelen ze donderdag tegen China. Morgen al komt tafeltennisser Florian Van Acker in actie. Hij hoopt om z’n gouden medaille van Rio te verlengen.

 

 

Bekijk ook:

Auteurs: 
Redactie - Belga