Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vandenberghe kansloos na vroeg oponthoud en ziekte op WK

Vandenberghe kansloos na vroeg oponthoud en ziekte op WK

Sport
05/02/2023

Victor Vandenberghe, de Belgische kampioen uit Vichte, is onze West-Vlaamse hoop bij de juniores. Die starten met zeventig maar ook meteen met een valpartij in de tweede startrij. Vandenberghe is er niet bij.  Hij zit mee voorin, maar moet bij de eerste passage door het bos ook even voet aan de grond zetten en volgt zo op positie veertien. Ijn podiumkansen zijn hier al weg.

In de eerste ronde gaat het nog in een lang lint, waar topfavoriet Bisiaux de leiding neemt. Twee Belgen volgen fluks. Corsus wipt over de balkjes en zo kan hij druk zetten. Ook Seppe Van de Boer en de Nederlander Remijn hebben goede benen.

Bisiaux als een sneltrein

Bisiaux is de Europese kampioen en leider in de UCI-ranking. Hij versnelt na de trap van Hoogerheide. De drie anderen moeten hem al laten gaan. Bisiaux gaat als een sneltrein. De Nederlander Remijn is sterker dan Corsus en van de Boer.

Hij gaat als enige op zoek naar Bisiaux maar blijft hangen op vier seconden. Bisiaux houdt stand, voor Remijn. Die voelt nog de hete adem van Corsus in de nek maar houdt zijn zilver vast.

Auteurs: