Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vanaken heeft vertrouwen voor duel in Leipzig: "Kunnen het elke ploeg moeilijk maken"

Vanaken heeft vertrouwen voor duel in Leipzig: "Kunnen het elke ploeg moeilijk maken"

Sport
28/09/2021

De tweevoudige Gouden Schoen straalde veel vertrouwen uit. "Met onze kwaliteiten kunnen we elke ploeg in de problemen brengen", klonk het zelfzeker.

"Het klopt dat het gelijkspel tegen PSG ons vertrouwen heeft gegeven", begon Vanaken. "Ons spel was die avond heel compleet. Maar morgen wordt het een heel andere match. Leipzig speelt heel ander voetbal. Ze zullen meer pressing geven op de bal. Ze zijn in de omschakeling heel sterk en dat is heel anders dan PSG. Dit weekend zijn ze nog van systeem veranderd, ze speelden nu met een driemansdefensie. Het wordt afwachten hoe ze tegen ons zullen aantreden. We gaan er in elk geval in onze eigen filosofie vol tegen aan." (lees verder onder de foto)

Leipzig wordt geroemd voor zijn dynamische spel, een speelstijl die Club Brugge in België weinig tegenkomt. Toch is het spel Vanaken niet onbekend. "Weinig teams voetballen zoals Leipzig, maar we hebben in het verleden ook al tegen Salzburg (de zusterclub van Leipzig) gespeeld. Zij speelden op dezelfde manier. En ook Oostende-coach Alexander Blessin hanteert veel facetten van hun spel. Het is aan ons als spelers om morgen onze opdrachten proberen zo goed mogelijk uit te voeren. We hebben onze kwaliteiten en kunnen elke ploeg pijn doen. Het gevaar komt bij ons ook vanuit verschillende hoeken. Als je een ploeg als PSG in de problemen kan brengen, één van de beste ploegen ter wereld, dan kan je dat tegen elke ploeg. En dat moeten we morgen ook doen."

Auteurs: 
Belga