Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tsjechische spits Krmencik naar Club Brugge

Tsjechische spits Krmencik naar Club Brugge

Sport
31/01/2020

"De boomlange aanvaller stond al enkele jaren op het lijstje van Club. De afwerker was in 91 wedstrijden met FC Viktoria Plzen in de Fortuna Liga 58 keer beslissend: 45 doelpunten en 13 assists", zo klinkt het bij Club Brugge.

De 26-jarige Krmencik speelde sinds begin 2016 voor Plzen, waarmee hij het dit seizoen in de voorronde van de Europa League nog opnam tegen Antwerp. Nadat de heenwedstrijd in de derde voorronde in Deurne met 1-0 werd verloren, volstond een 2-1 thuiszege na verlengingen niet om door te stoten. Krmencik nam toen beide doelpunten voor zijn rekening. Dit seizoen trof hij in 25 wedstrijden over alle competities heen al vijftien keer raak voor zijn ploeg. Bij de Tsjechische nationale ploeg staat de teller op acht doelpunten in 23 interlands. Met zijn 1m91 is hij het type krachtige afwerker waarnaar de Belgische vicekampioen op zoek was, een vlot scorende spits had Club Brugge niet in de rangen. Voor Krmencik wordt het zijn eerste buitenlands avontuur.

Geen Gaich?

Nu Krmencik heeft getekend bij Club, zal Adolfo Gaich meer dan waarschijnlijk de overstap niet maken. Het twintigjarige Argentijnse talent was de eerste prioriteit bij blauw-zwart, maar zijn Argentijnse club San Lorenzo speelt het hard in de onderhandelingen. Zo werd er woensdag zelfs een tweet gelanceerd door de Argentijnse Voetbalbond (AFA) waarin gesteld werd dat de aanvaller het olympisch kwalificatietoernooi met de Argentijnse U23 in Colombia had verlaten om in Buenos Aires medische testen af te leggen voor Club Brugge. Enkele uren later werd dat verhaal bijgesteld: Gaich had enkel de toestemming gekregen om naar Buenos Aires te reizen, maar zou daar niet op ingaan en toch bij de U23 blijven in Colombia. Volgens Argentijnse media zou San Lorenzo 17 miljoen dollar (15,5 miljoen euro) en tien procent op de meerwaarde bij een eventuele doorverkoop vragen voor Gaich.

Auteurs: 
Belga