Torhout vecht zich voorbij Anzegem

05/12/2021

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. In het eerste kwartier nam Torhout de bovenhand, maar uitgespeelde kansen creëren lukte niet. Al bij al waren er weinig kansen voor de rust. Tot Anzegem de organisatie kwijt raakte na een al dan niet overtreding van Ballegeer. Harry Hollevoet werd niet aangevallen op rechts en bracht de bal voor. Spits Tibo Andries liet slim lopen en Ruben Pyck kon simpel binnenduwen. Torhout kon gaan rusten met een verdiende 0-1 voorsprong.

Een enthousiast en georganiseerd Anzegem begon met volle overgave aan de achtervolging. Torhout snakte naar adem en kon niet meer uitbreken. De bezoekers lieten zich nog enkel keren opmerken met onnodige overtredingen. Andries kon zich niet beheersen en kreeg al vroeg in de tweede helft zijn tweede gele kaart.

De bezoekers knokten met lijf en leden om hun voorsprong te behouden. De potjes kookten geregeld over en scheidsrechter Florian Stove had de wedstrijd niet meer onder controle. Van voetballen kwam niet veel meer in huis, Martin Puskas pakte nog een domme rode kaart voor natrappen.

SV Anzegem probeerde nog gelijk te maken, maar door het agressieve spel van de negen van Torhout kwamen ze niet meer in de buurt van het doel. Zo blijft Anzegem onderaan het klassement steken, Torhout is vooral opgelucht na een zwakke tweede helft.

Anzegem moet volgende week naar leider Oostkamp, Torhout krijgt het bezoek van Overijse.