Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Topsprinters gaan voor plaatsje op erelijst Driedaagse

Topsprinters gaan voor plaatsje op erelijst Driedaagse

Sport
21/10/2020

Wel is de kans groot dat het straks opnieuw tot een massasprint komt, al kunnen de drievoudige passage op De Moeren en de wind voor een andere uitkomst zorgen.

 

Vanaf het Zand van Brugge, wegens de coronamaatregelen wordt daar gestart in plaats van op de Grote Markt, gaat het via Eernegem, Koekelare, Gistel en Koksijde naar De Panne. Op de Veurnestraat vat men na 138 kilometer koers de drie plaatselijke ronden van elk 46,3 kilometer aan, met daarin telkens de passage op De Moeren.

 

Aan de start staan enkele ronkende namen, zoals de recente winnaar van de Ronde van Vlaanderen, Mathieu van der Poel. Maar komt het tot een massasprint, dan spelen ze bij zijn team Alpecin-Fenix wellicht Tim Merlier uit. Lotto Soudal heeft met de Australiër Caleb Ewan de topfavoriet in de rangen en houdt ook nog de Duitser John Degenkolb achter de hand. Deceuninck - Quick-Step start zonder uitgesproken kopman, maar wel met kanshebbers als Kasper Asgreen, Yves Lampaert en Florian Sénéchal.

Alexander Kristoff (UAE Team Emirates), zondag nog derde in de Ronde, is geen onbekende in de De Panne. Kristoff bracht de Driedaagse al op zijn palmares in 2015, toen het ook nog echt een driedaagse was. De Noor won dat jaar drie van de vier etappes. In totaal won hij zeven etappes in de voormalige rittenkoers. Ook Mark Cavendish (Bahrain-McLaren), in het verleden goed voor vijf ritzeges, kent de kustgemeente nog wel. Edvald Boasson Hagen (NTT Pro Cycling) is eveneens van de partij, net als Jasper Stuyven en Edward Theuns (Trek-Segafredo). Stefan Küng moet het goede weer maken bij Groupama-FDJ, Oliver Naesen wordt verwacht dat te doen bij AG2R-La Mondiale en Michal Kwiatkowski bij Ineos-Grenadiers. CCC rekent op Mateo Trentin, Circus-Wanty Gobert op Danny van Poppel, Total Direct Energie op Niccolo Bonifazio en B&B Hotels - Vital Concept op Bryan Coquard.

Auteurs: