Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Terugkeer Yves Vanderhaeghe levert Oostende nog geen punt op

Sport
13/02/2022

Bij de rust stond Mechelen dankzij een doelpunt van Kerim Mrabti 1-0 voor. Na de pauze verdubbelde  Guillaume Hubert de voorsprong en graaide ook Rob Schoofs in zijn 150e wedstrijd voor KVM zijn doelpuntje mee. Hugo Cuypers leverde zowel bij het eerste als het laatste doelpunt de assist. Geen overwinning dus voor de terugkerende Yves Vanderhaeghe.

Oud-Heverlee Leuven moest winnen tegen Cercle Brugge om uitzicht op een plaats in de top acht te behouden, maar keek bij de rust tegen een 1-2 achterstand aan. Rabbi Matondo en Ahoueke Denkey zetten Cercle twee keer op voorsprong. Tussendoor scoorde Mathieu Maertens de 1-1. In de tweede periode keerden Sory Kaba en Mousa Al-Tamari op vijf minuten tijd de situatie om.

Na 27 speeldagen is Mechelen met 42 punten zevende, op drie punten van de top vier. OHL is met 36 punten achtste, Cercle Brugge met 35 punten tiende en Oostende met 28 punten veertiende.