Terug in de tijd: Tien gewonnen bekerfinales van Club Brugge: 2004

18/03/2015

2004 - Club Brugge  - SK Beveren 4-2

Een bruisend Koning Boudewijnstadion barst uit zijn grondvesten. Meer dan veertigduizend fans staan paraat om de bekerfinale bij te wonen. Iets meer dan de helft komen toe in blauwzwarte klederdracht, gemotiveerd om Club naar zijn 9e bekerwinst te schreeuwen. En of het loonde, Club won van Beveren met 2-4.

Club kende in 2003-2004 aanvankelijk een minder succesvol seizoen, maar de negende bekertriomf maakte veel goed. Blauw-Zwart nam het op tegen de Ivorianen van KSK Beveren, die verassend in de halve finale Anderlecht uitschakelden.

Club kwam in de 23ste minuut op voorsprong dankzij Verheyen, maar een own goal van Club-icoon Dany Verlinden zette de bordjes terug in evenwicht. Juist na rust kon Ceh Club op 2-1 voorsprong plaatsen, maar opnieuw zorgde een own-goal – ditmaal van Birger Maertens – ervoor dat de stand gelijk bleef. Het sein voor trainer Sollied om de Brugse publiekslieveling in te brengen: Andres Mendoza. En of dat loonde! Amper 7 minuten na zijn invalbeurt maakt hij het verschil. Beveren was uitgeteld. De meegereisde Brugse fans gingen 4 minuten later volledig uit hun dak na de bevrijdende goal van Peter Van der Heyden. 4-2 werd de eindstand, de 9e Beker is een feit.