Terug in de tijd: Tien gewonnen bekerfinales van Club Brugge: 1968

Sport
18/03/2015

1968 - Beerschot - Club Brugge 1-1 (6-7)

Op 26 mei 1968 kon Club Brugge voor de eerste maal in zijn geschiedenis de Beker van België winnen. Blauw-Zwart versloeg toen R. Beerschot AC na penalty’s (7-6), nadat de wedstrijd eerder eindigde op 1-1 na verlengingen.

Club, onder leiding van de Roemeen Norberto Höfling, trad aan met veel namen die nu nog steeds een belletje doen rinkelen. Fernand Boone, Fons Bastijns, Johny Thio, Pierre Carteus en Raoul Lambert behoren allemaal tot het collectief geheugen van de Clubsupporters.

Club kwam al vroeg op achterstand, toen Leon Ritzen na 7 minuten de score opende voor Beerschot. Na lang zwoegen en zweten, kon Club via invaller Freddy Hinderyckx verdiend gelijk maken na 84 minuten. 1-1 was ook de eindstand na 90 minuten, waarna verlengingen volgden. In die tijd werd er eerst de nu nog gewoonlijke 2x15 minuten gespeeld, gevolgd door nog eens 2x7 minuten. Na 134 minuten was er nog steeds geen winnaar en zo kon Club zich opmaken om geschiedenis te schrijven.

Er werden maar liefst 2 razend spannende strafschopreeksen georganiseerd. Club trok echter aan het langste eind en kon zo, onder het toeziend oog van 40 000 supporters in het Heizelstadion, zijn eerste van 10 Bekers van België in de lucht steken.