Terug in de tijd: De 10 bekerzeges van Club Brugge

18/03/2015

1968, de eerste bekerwinst van Club

Op 26 mei 1968 kon Club Brugge voor de eerste maal in zijn geschiedenis de Beker van België winnen. Blauw-Zwart versloeg toen R. Beerschot AC na penalty’s (7-6), nadat de wedstrijd eerder eindigde op 1-1 na verlengingen. Lees meer.

1970,Tweede Blauw-Zwart feest op de Heizel

Op 2 mei 1970 kleurt het Heizelstadion voor het tweede jaar op rij Blauw en Zwart. Een weergaloos Club was duidelijk een maatje te groot voor Daring Brussel, dat met duidelijke 6-1 cijfers met lege handen achterbleef. Lees meer.

1977, Het jaar van de dubbel

Na 7 jaar afwezigheid treft Club in de finale aartsvijand Anderlecht. Lees meer.

1986, Brugse finale op Olympia

Een primeur voor de bekerfinale! Met Cercle trof Club voor de eerste maal in de bekergeschiedenis de vereniging tijdens de finale die gespeeld werd in… Brugge! Lees meer.

1991, Leekens' afscheid in stijl

Op 15 juni 1991 slaagde Club er in zijn vijfde Beker van België te veroveren. Tegenstander van dienst was KV Mechelen, dat dat seizoen tweede eindigde in de competitie. 3-1 werd het verdict. Lees meer.

1995, Germinal Ekeren voor de bijl

Na een spannende titelstrijd moet Club vrede nemen met de derde plaats. Gelukkig kan de zesde bekertriomf het seizoen van Club toch nog goedmaken. In de finale namen de troepen van Hugo Broos het op tegen Germinal Ekeren, dat in de halve finale verrassend Anderlecht eruit kegelde. Lees meer.

1996, Derby in het Koning Boudewijn

10 jaar na de eerste derbyfinale op Olympia, stond er op 26 mei ’96 opnieuw een derbyfinale op het programma. De eerste finale die plaats vond op de totaal vernieuwde Heizel, omgedoopt tot het ‘Koning Boudewijnstadion’. Lees meer.

2002, Mendoza telt Moeskroen uit

Trond Sollied pakte in zijn tweede seizoen bij Club zijn eerste prijs. In de finale van de Beker van België versloeg Blauw-Zwart Moeskroen met 3-1. Lees meer.

2004, Mendoza doet het opnieuw

Een bruisend Koning Boudewijnstadion barst uit zijn grondvesten. Meer dan veertigduizend fans staan paraat om de bekerfinale bij te wonen. Iets meer dan de helft komen toe in blauwzwarte klederdracht, gemotiveerd om Club naar zijn 9e bekerwinst te schreeuwen. En of het loonde, Club won van Beveren met 2-4. Lees meer.

2007, Club Brugge wordt recordhouder

Aanvankelijk was het seizoen 2006-2007 een seizoen om snel te vergeten voor Blauw-Zwart. Club eindigde pas zesde in de competitie en coach Emilio Ferrera werd vervangen door Cedomir Janevski. Club nam het in de finale op tegen Standard. Zo werd het een beetje ‘van moeten’ voor Club, om alsnog een Europees ticket te bemachtigen. Lees meer.