Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sep Vanmarcke: "ik wil meespelen met de grote jongens"

Sep Vanmarcke: "ik wil meespelen met de grote jongens"

Sport
26/02/2021

"Vorig jaar was het seizoen zo verkapt dat ik in het tweede gedeelte slechts een handvol wedstrijden reed. Daarbij onder andere de BinckBank Tour. Ik maakte ondertussen de overstap naar Israel Start-Up Nation. Ik had het naar mijn zin bij EF maar die nieuwe uitdaging sprak me toch net iets meer aan. Vandaar de carrièreswitch. Ik ondertekende er meteen een contract voor de duur van drie seizoenen", zegt Vanmarcke.

Bekende gezichten

Hij is bij Israel Start-Up Nation de kopman voor de kasseiklassiekers. "Ik mag hier voluit mijn eigen kans gaan. Natuurlijk wil ik resultaten boeken. Wie wil dat nu niet als renner? Als ik echt op niveau ben zal dat zeker tot de mogelijkheden behoren", vervolgt hij. "Ik zie bij mijn nieuw team ook enkele bekende gezichten terug. De sportdirecteurs Dirk Demol en Eric Van Lancker onder andere. Bij deze laatste was ik bij Garmin in de ploeg. (lees verder onder de foto)

"Meespelen met grote jongens"

"We hebben nu misschien nog geen echte topploeg voor de kasseiklassiekers, maar er wordt werk van gemaakt. Tom Van Asbroeck, Jenthe Biermans en Reto Hollenstein zijn alvast mannen die hun streng kunnen trekken op Vlaamse wegen. Ik wil dit seizoen opnieuw fiks meespelen met de grote jongens voor de overwinning. En mijn droomkoersen? Dat blijven natuurlijk de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Maar eerst gaan we de Omloop rijden", besluit Vanmarcke.

Auteurs: