Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ronde van België zoekt opvolger voor Jens Keukeleire

Ronde van België zoekt opvolger voor Jens Keukeleire

Sport
22/05/2018

Er komen met Lotto Soudal, Katusha-Alpecin en Astana drie WorldTeams aan de start. De rest van het deelnemersveld wordt opgevuld met 11 professioneel continentale ploegen en 6 continentale teams. De eerste twee ritten eindigen wellicht na een massasprint. Op vrijdag staat er in Bornem een individuele tijdrit op het programma. De 'koninginnenrit' volgt daags nadien met start en aankomst in Wanze, nabij Hoei. De Baloise Belgium Tour kent haar ontknoping op zondag 27 mei in Tongeren. Die slotrit wordt waarschijnlijk weer voer voor de sprinters.

Donderdag naar Knokke-Heist

De openingsetappe, van woensdag 23 mei, is er één met start en aankomst in het Oost-Vlaamse Buggenhout. Daarna gaat het naar Lebbeke, Londerzeel, Merchtem, Opwijk, Dendermonde om zo opnieuw naar Buggenhout te komen waar na 50 kilometer koers een eerste passage is aan de aankomstzone op de Provincialebaan. Daarna trekt men drie lussen via Sint-Amands, Steenhuffel, Merchtem, Opwijk, Lebbeke om de finish te bereiken na 178,8 kilometer. Daags nadien gaat het vanuit Lochristi naar de kust. Dit met passages in Wachtebeke, Zelzate, Assenede, Kaprijke, Eeklo, Maldegem, Damme en Knokke-Heist. Daar ligt op de 'Wandelaar', na twee plaatselijke ronden van elk 19,4 kilometer, de aankomst. In Bornem komen de tijdrijders aan hun trekken. Zij krijgen dan 10,6 kilometer af te werken op vlakke en veel rechte stroken. De klimmers kunnen zaterdag hun hart bovenhalen tijdens de etappe met start en aankomst in het Waalse Wanze, nabij Hoei. Hierin steken een pak beklimmingen waaronder tweemaal de Muur van Hoei. De laatste hindernis is de helling Chemin de Comte (134 km). Deze situeert zich op 10 kilometer van de finish in Wanze.

Wie volgt Jens Keukeleire op?

De Baloise Belgium Tour wordt op zondag 27 mei afgesloten met een 166 kilometer vlakke etappe tussen Landen en Tongeren. Meteen kennen we dan de opvolger van Jens Keukeleire die het vorig jaar met 6 seconden voorsprong haalde van de Fransman Remi Cavagna en 11 seconden op de Duitser Tony Martin. Deze laatste twee zijn er nu niet bij. Jens Keukeleire start als één van de favorieten voor de eindzege. De West-Vlaming maakt immers deel uit van de sterke Lotto Soudalploeg waar onder andere ook André Greipel en Jelle Vanendert present tekenen. De Deen Magnus Cort Nielsen is dan weer het speerpunt bij Astana. De snelle Bryan Coquard zal de eerste twee ritten uitgespeeld worden bij Vital Concept. In datzelfde geval verkeert ook Timothy Dupont bij Wanty-Groupe Gobert.

Auteurs: 
Belga