Racing Gent te sterk voor Mandel United

27/10/2019

Gisteren speelde Mandel United thuis tegen Racing Gent. Na het verlies van vorige week tegen Knokke wilde Mandel zeker de 3 punten thuis houden, maar dat lukte niet. Voor Mandel is het nu al de tweede nederlaag op rij, terwijl andere concurrenten uitlopen.

De eerste helft begon met veel balbezit en enkele schietkansen voor Mandel. Op het halfuur wist Gent aan te vallen: een efficiënte actie van Ucak leidde tot de 0-1. De West-Vlamingen reageerden snel: Vancraeyveldt werkte de 1-1 in doel na een hoekschop. Net voor de rust kwam er nog een kans voor Mandel, maar die ging naast.

Na de pauze speelde Gent opnieuw sterk: de ploeg had opnieuw maar 1 kans nodig. Ellewaut werkte de 1-2 in doel. Mandel ging nog op zoek naar een doelpunt, maar dat kwam er niet. Het laatste woord was voor doelman Laleman: Hij belette met een mooie parade de 1-3.