Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Persoon heeft opnieuw wereldtitel beet

Persoon heeft opnieuw wereldtitel beet

Sport
11/11/2019

Iron Lady met weinig ijzer

Delfine Persoon moest vooraf vooral de explosiviteit vrezen van de Nigeriaanse 'Iron Lady'. De eerste twee ronden tastte ze af en bleef ze verstandig uit het bereik van Joseph. Maar in de derde ronde brak Persoon uit. Ze dreef Joseph een eerste keer met een slagenregen in de hoek. De Nigeriaanse kreunde.

Op geen enkel moment gaf Joseph de indruk om het tij te kunnen doen keren. Persoon hield de controle over de kamp, domineerde het midden van de ring en sloeg in de zesde ronde opnieuw toe. Tot tweemaal toe moest Joseph vluchten in de hoek, in het nauw gedreven door Persoon. (Lees verder onder de fotogalerij)

In de zevende ronde probeerde Joseph meteen een tegenaanval. Want de punten tikten net als de tijd in haar nadeel. Maar Persoon keerde de aanval meteen om in haar voordeel en mepte Joseph opnieuw de hoek in. Het licht ging stilaan uit bij de Nigeriaanse die enkel nog de tien ronden kon uitmaken.

Opnieuw wereldtitel

En zo kan Delfine Persoon 2019 toch opnieuw afsluiten als wereldkampioene. Bij de Superfeatherweights van de WBA nu. De score van de jury was unaniem: 97-93, 98-92,97-93. Geen twijfel mogelijk wie de bealt mag dragen. Persoon hield aan de kamp wel een gebroken neus over. 

Auteurs: