Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Patrick Lefevere bevestigt gesprekken met Jumbo-Visma

Patrick Lefevere bevestigt gesprekken met Jumbo-Visma

Sport
30/09/2023

Eerste reactie

Vorige zondag maakte 'WielerFlits' voor het eerst het bekend dat er onderhandelingen plaatsvonden tussen Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma. Na een weekje speculeren heeft Patrick Lefevere voor het eerst gereageerd. "Er is voor de Tour een ontmoeting geweest tussen Zdenek Bakala (die 80% van de aandelen van Soudal Quick-Step bezit) en Robert van der Wallen (lid van raad van Commissarissen van Jumbo-Visma)", legde Lefevere uit. "Intussen speelde ook de onvrede over onze ploeg, die zogezegd niet genoeg functioneerde. In dat kader sprak Patrick Evenepoel ook één op één met Bakala, hoogst uitzonderlijk voor een rennersmakelaar."

Maandag meer duidelijkheid

Lefevere zelf kwam op de voorlaatste dag van de Tour bij de gesprekken. "Tot mijn verrassing arriveerde Richard Plugge (CEO van Jumbo-Visma) daar", aldus Lefevere. "Daarna is er wat tijd overgegaan. Ik heb er Quick-Step en Soudal bij betrokken. Richard is bij Visma langsgegaan, tot er op een bepaald moment een 'letter of intent' is getekend om samen te gaan. Dan is het te lang blijven aanslepen, maar maandag zou er meer duidelijkheid moeten zijn."

Lefevere zou in de nieuwe ploeg een bestuursfunctie opnemen in de Raad van Commissarissen. Richard Plugge zou als CEO de nieuwe ploeg leiden.

Auteurs: 
James Verherbruggen