Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Opbouw WK Cyclocross Oostende gestart onder voorbehoud

Opbouw WK Cyclocross Oostende gestart onder voorbehoud

Sport
16/11/2020

"Deze week wordt opnieuw overleg gepland om de knoop door te hakken over de organisatie van het WK Cyclocross eind januari in Oostende", laat de stad weten.

"Vandaag zijn de eerste voorbereidingen gestart voor de organisatie van het WK Cyclocross op 30 en 31 januari 2021 in Oostende. Dit zijn voorbereidingen met een minimale financiële impact om - indien het WK effectief kan georganiseerd worden - niet in tijdsnood te komen bij de opbouw van het parcours."

Zonder publiek

"Nu reeds is duidelijk dat als het WK Cyclocross plaatsvindt, dit zonder publiek zal zijn. Een organisatie zonder publiek betekent ook dat het grootste deel van de inkomsten uit ticketing en de verkoop van VIP-tafels wegvalt.

Stad Oostende, Vlaanderen, Belgian Cycling en UCI zullen deze week verder overleggen hoe het WK ondanks de minderinkomsten georganiseerd kan worden. Er zullen extra inspanningen nodig zijn om dit topevenement alsnog mogelijk te maken", laat Oostende weten.

Burgemeester Bart Tommelein: “We zijn hoopvol dat we met alle betrokken partijen samen een oplossing kunnen vinden. Van zodra de knoop is doorgehakt zullen we daar uiteraard over communiceren.”

Auteurs: 
Redactie

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox