Oostkamp loopt punten in met winst tegen Lokeren-Temse

12/03/2023

Oostkamp doet het prima dit jaar, want het is al twee maanden geleden dat het nog eens verloor. Ze lieten wel punten liggen door vijf gelijke spelen. De jongens van trainer Kurt Delaere stonden voor de match tegen Lokeren zo op een derde plaats en konden bij winst de kloof met leider Lokeren terugbrengen tot 8 punten.

Na vijf minuten is het op Daknam al prijs: na een hoekschop scoort aanvoerder Phil Canoot de 0-1. Reactie van Lokeren-Temse komt er ook met een stilstaande fase. Na een vrije trap gaat de bal binnen, maar het doelpunt wordt afgekeurd voor buitenspel. Leider Lokeren-Temse krijgt nog één dubbele kans, maar de eerste helft eindigt met veel fouten en discussies.

Match op slot in 5 minuten

Na een uur spelen krijgt Oostkamp veel ruimte, en maakt Phil Canoot z’n tweede van de avond. Amper vijf minuten later gooien de bezoekers de match helemaal op slot door een fout van Francois Kompany. Dylan Vanhaeren straft genadeloos af. Het staat 0-3.

Oostkamp eindigt de match met tien en Lokeren mildert nog tot 1-3, maar Oostkamp springt naar de tweede plaats en nadert tot op 8 punten. Er zijn nog acht matchen te gaan.