Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Oostende wint terugwedstrijd tegen Tenerife en dwingt beslissende wedstrijd af

Oostende wint terugwedstrijd tegen Tenerife en dwingt beslissende wedstrijd af

Sport
11/03/2020

De Oostendenaren hebben dinsdagavond met een uitstekende wedstrijd hun kansen gaaf gehouden op een kwalificatie voor de kwartfinales. De kustploeg had hier vooral Jean-Marc Mwema voor te danken, die goed was voor 17 punten, waarvan vier driepunters.

De spelers van Dario Gjergja waren perfect aan de wedstrijd begonnen tegen de finalist van vorig jaar met een 19-17 tussenstand na het eerste kwart en een 41-36 rustscore tot gevolg. De Spanjaarden probeerden de leiding terug over te nemen, onder impuls van een sterke Giorgi Shermadini (19 punten en 5 rebounds), maar Oostende hield stand (18-18 en 16-15 in het derde en vierde kwart).

De heenwedstrijd werd verloren in Tenerife (85-75), waardoor er nu terug in Spanje een derde en beslissende wedstrijd zal gespeeld moeten worden. Vier Oostendenaren eindigden de partij met meer dan tien punten op de teller: Jean-Marc Mwema (17), Mikyle McIntosh (11), Troy Caupain (10) en Simon Buysse (10). Bij de Spanjaarden wisten slechts twee spelers hetzelfde te doen: Giorgi Shermadini (19) en Dani Diez (13).

Auteurs: