Ook Harelbeke klimt in het klassement

13/10/2019

Harelbeke was heer en meester in de eerste helft. Het bezoekende elftal duwde het gaspedaal stevig in en dat overwicht vertaalde zich dan ook snel in een doelpunt. Viktor Notebaert zette de 0-1 op het scorebord na een assist van Noppe. De bezoekers bleven kansen afdwingen, maar een tweede doelpunt bleef uit. De fletse thuisploeg bracht te weinig goed voetbal, waardoor Harelbeke verdiend op voorsprong de rust kon in gaan.

Weerbaar Zwevezele

Wanneer Vandendriessche vroeg in de tweede helft zijn tweede geel pakte en Zwevezele dus nog 35 minuten met tien verder moest, zagen de thuissupporters het somber in.Toch putten de spelers van de thuisploeg nieuwe moed uit deze tegenslag, want de kansen waren vanaf dan voor hen. In de slotfase was het nog alle hens aan dek voor Harelbeke, maar de thuisploeg kon niet meer scoren. Door deze 0-1 zege pakt Harelbeke de drie punten en doet het een goeie zaak in het klassement. Na zeven speeldagen tellen de Ratjes 14 punten en volgen dus op drie punten van leider Mandel.