OHL wint 1-3 in Oostende, Standard en Cercle Brugge spelen 1-1 gelijk

06/02/2022

Levan Shengelia (34e) zorgde ervoor dat OHL met 0-1 mocht gaan rusten aan de kust. Kort na de pauze verdubbelde Sory Kaba (48e) de voorsprong. Maxime D'Arpino (56e) milderde tot 1-2. Vijf minuten voor tijd haalde Musa Al-Taamari de spanning opnieuw uit de wedstrijd.

Standard heeft broodnodig punten nodig, wil het niet in de degradatiestrijd verwikkeld geraken, maar bij de rust keken de Luikenaars tegen een 0-1 achterstand aan. Daar had Dino Hotic (44e) met een knappe vrije trap voor gezorgd. In de 55e minuut bracht Nicolas Raskin de thuisploeg langszij. Diep in blessuretijd kwam Cercle met tien te staan, na een tweede gele kaart voor Edgaras Utkus. Bij de daaropvolgende vrije trap tikte Moussa Sissako de bal in doel. Het leverde Standard niet de drie punen op, de VAR had buitenspel gezien.

KV Kortrijk - Sint-Truiden

De bezoekers kwamen na 11 minuten op voorsprong langs Aboubakary Koita. Die verschalkte Joris Delle, de vervanger van de zieke Marko Ilic in het Kortrijkse doel, met een knappe volley. Vijf minuten voor de pauze maakte Christian Brüls er met een elfmeter 0-2 van. Ref Lambrechts legde de bal op de stip na een trekfout van Watanabe op Hara. Meteen daarna kreeg Mbayo dé kans om de Kerels weer in de match te brengen maar hij legde de assist van Selemani net naast de kooi van Schmidt.

Na een kwartier spelen in de tweede helft lukte Kortrijk de aansluitingstreffer. Abdelkahar Kadri tikte een assist van Badamosi tegen de netten. De thuisploeg kwam daarna goed weg toen Koita een fraai afstandsschot op de lat uiteen zag spatten. Maar het bleek uitstel van executie want kort voor affluiten kon Daichi Hayashi de 1-3 toch binnen tikken.

Klassement

In de stand is Cercle met 35 punten achtste, OHL met 30 punten twaalfde, Standard met 29 punten dertiende en Oostende met 27 punten veertiende. KV Kortrijk staat negende met 34 punten. Dat is drie punten meer dan Sint-Truiden, dat ondanks de overwinning op de elfde plaats staat.